Sådan kan du komme i medierne

Sådan kan du komme i medierne

Kom i medierne ved at dosére de rette informationer til den vakse journalist, og ved at vælge den rigtige modtager på nyhedsredaktionen. Sådan lyder den overordnede lynstrategi for at komme i aviser og tv.

Du har en historie, som du gerne vil have Berlingske eller en TV2-nyhederne til at tage – men hvad kan du gøre for at komme i medierne? Her er mine fire overordnede råd:

1: Dosér informationerne

Journalister er både nysgerrige og forfængelige. De vil gerne finde de gode historier, og de vil allerhelst finde dem selv. Efterlad derfor et hjørne af historien uoplyst. Så der er plads for den vakse journalist til selv at arbejde videre med alternative vinkler og kilder. Nævn eventuelt, at der er andre aspekter af historien, der kan ses på, i afslutningen af en kort netartikel, pressemeddelelse eller i en direkte mail.

2: Vælg den rette modtager på redaktionen

Vær realistisk i forhold til hvor stærk din historie er til at komme i medierne, og præsenter den for den rette. Det vil sige: solide og opsigtsvækkende historier til redaktører; mindre stærke til journalister; og dem, der langt fra rydder forsider, skal du give til praktikanter. Undersøg desuden altid på journalistens interesseområder, hvis du vil kontakte dem direkte. Find ud af, om de har skrevet om noget lignende før, og hvad deres hovedfokus var i historierne.

3: Find en caseperson klar

Find altid en passende caseperson, og gør opmærksom på, at du kan og hellere end gerne vil skaffe en til journalisten, hvis de mener historien bliver stærkere af den Det gør de næste altid.

4: Respektér altid et nej

Selvfølgelig vil du gerne have din historie igennem. Mange journalister er også åbne over for, at du hiver fat i dem. Men husk, at selv om du synes, din historie er supergod og relevant, skal de altid have mulighed for at sige pænt nej tak. Uden at der er sure miner fra din side. Hvis du afslutter samtalen eller mail-korrespondancen ordentligt, er der lang større chance for at din historie kommer i næste gang.

Book et møde med Westfall Kommunikation her eller se flere kommunikationtricks her

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *