Kursus i kildekritik og informationssøgning

Kursus i kildekritik og informationssøgning

Hvis du arbejder med data og informationer i din hverdag, er det altafgørende at være skarp på kildekritik, og så er et kursus i kildekritik for dig og dine kollegaer. For der konstant undersøgelser og nyhedshistorier, der sætter dagsordenen og kræver din kritiske opmærksomhed.

På et kursus i kildekritik og informationssøgning hos Westfall Kommunikation kan du få styr på de vigtigste faldgruber. Undervisningen er en blanding af oplæg, opgaver, workshop og diskussioner.

Konkret tager vi fat i grundlæggende discipliner inden for kildekritik af undersøgelser, data, pressehistorier og kilder. Du lærer at stille de rigtige spørgsmål til organisationer og presses informationer.

Desuden præsenteres du for en række digitale værktøjer til at finde valid information samt veje til at opsamle information og indblik i din organisation. Du klædes dermed på til at optimere og udvikle brugen af den allerede tilgængelige information, der er i din organisation.

Målgruppen for kursus i kildekritik og informationssøgning:

Alle der håndterer, forarbejder og videregiver oplysninger i en organisation. Det gælder hvad enten oplysninger bruges eksternt eller internt. Ofte kommer deltagere fra offentlige institutioner som kommuner eller styrelser, eller fra organisationer og firmaer, der har et tæt samarbejde med offentlige institutioner herunder også ministerier.

Antal kursister:

Vi går efter 8-12 deltagere på kurset. Det er et godt antal fordi, der skal være plads og tid til den enkelte, men samtidig er det vigtigt, at der er mulighed for en levende dialog. Og det kan erfaringsmæssigt være rigtig svært med blot fem deltagere.

Kursusleder:

På alle kurser i kommunikation hos os kalder vi os ‘kursusledere’ frem for ‘undervisere’. Djævlen ligger i detaljen, og i den her sammenhæng her gælder det om at anerkende de kompetencer, som enhver kursist kommer med. Det er således ikke altid, at kursuslederen er mere ekspert på alle områder. der berøres under kurset. Heldigvis. Men en stærk facilitering og kursusledelse skaber viden og indsigt på trods af dette. Der er dog en række områder, hvor vi gerne påtager os ekspertrollen.

Dette kursus ledes af Kristian Westfall.

Dato for næste kursus i kildekritik og informationssøgning

Tidspunkt: Onsdag den 16. august 2023. Kurset er fra klokken 9.00 – 14.00.

Sted: Kursuslokaler i Zoologisk Have i København

Pris: 5.975,- eks moms. – inklusive fuld forplejning under kurset, hvilket vil sig the, kaffe, vand og snacks samt frokost kl 12.00.

Tilmelding skal ske på kursus@westfallkom.dk senest en uge før kursusstart. Du er desuden velkommen til at komme med konkrete ønsker til cases eller emner, som vi kan tage op i undervisningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *