Kommunikatørens små tips til Iphone

Kommunikatørens små tips til Iphone

En Iphone er (næsten) alt hvad man har brug for som kommunikatør. Vores bedste ven i lommeform kan det allermeste, som man har brug for for at kommunikere effektivt med resten af verden. Og selvom man ikke er superbruger, er der en række tips og trick med Iphonen (ja, jeg har aldrig haft android), som du bør kende.

Mange af de små trick er virkelig små. Men de er så nemme og problemløsende at de bare skal ligge i tommelfingeren …

Lav hurtigt en pdf på iphone

Det er faktisk forholdsvis ofte at man skal bruge et dokument i printvenligt format, når man (bare) står med sin Iphone. Måske skal du sende en underskrevet (papir)kontrakt i pdf eller andre dokumenter.

Det kan heldigvis nemt fikses på Iphone. Tag et foto af dit papir, find det på din kamerarulle, tryk og scroll ned på udskriv. Når den er på udskrivnings-mode, kniber du modsat på fotoet. Altså som du vil zoome. Og ‘pling’ så er fotoet nu en pdf, som du kan sende.

Lav hurtig GIF af live-photo på Iphone

Har du taget gode fotos i live-tilstand (altså der. hvor der tages  mange fotos, der danner en lille film, når man holder ned på fotoet), så kan du meget snapt lave en lille gif.

Find dit gode live-foto, scroll ned og vælge mellem ‘sløjfe’ eller ‘returner’. Leg med det. Det fungerer godt.

Vær obs på at GIFs driller i formatet, og det er forskelligt, hvilke platforme, der tager bedst i mod dem. Jeg har brugt dem en del på facebook og Linkedin.

Redigér film i Imovie hurtigt

Når du tager små videoer, skal de indimellem redigeres. Men lad være med at tænde din Mac og overfør filmen. Gør det på Iphonen. Det er supernemt og dækker 9 ud af 10 gange dit behov for at lægge indledende tekst på eller få en outro til at fungere.

Se eventuelt denne video om den basale teknik. Super godt at bruge til kampagner.

Skærmoptagelse på din Iphone

Det kan være rigtig svært at skaffe filmklip fra flow-tv eller nyhedsudsendelser. Hovedsageligt fordi man helst ikke ser at andre bruge ens indhold, hvilket jo i bund og grund er fair.

Man kan dog stå i situationer, hvor et skærmklip er vigtigt for dig fx til internt brug.

Det har Iphonen også en ret snild funktion til nemlig skærmoptagelse.

Find funktionen her

Mulighederne er nærmest ubegrænsede, men husk altid at overholde regler og love for ophavsrettigheder. Det andet er dårlig stil og kan koste dig dyrt.

Tag fotos med volumeknappen

Endnu et lille, ikke-revolutionerende trick, der bare er en hjælp i hverdagen med Iphonen klistret til hånden: Brug volumeknappen som udløser, når du tager fotos. Det gør det ofte nemmere at styre kameraet, da du kan holde med begge hænder, som på et ‘rigtigt’ kamera.

Er der fløjet nogle gode, små Iphone-tips under min radar? Så skriv til mig på kristian@westfallkom.dk 😉

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *